Nyheter

Åpning Flytemolo Harstadsjøen 22. juni

[cs_content][cs_section parallax=»false» separator_top_type=»none» separator_top_height=»50px» separator_top_angle_point=»50″ separator_bottom_type=»none» separator_bottom_height=»50px» separator_bottom_angle_point=»50″ style=»margin: 0px;padding: 45px 0px 0px;»][cs_row inner_container=»false» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][cs_text]Formell åpning av flytemolo i Harstad. Ble gjort av ordfører i Harstad (Marianne Bremnes), havnesjef i Harstad (Ivar F. Hagenlund).

Flytemoloen er endel av prosjektet Harstadsjøen. I forbindelse med ny hurtigbåtkai måtte det bygges en molo for skjerming mot nordøst. Som en bieffekt kunne Harstad få en etterlengtet skjerming av gjestehavna som tidligere har vært dårlig og gjort et ugunstig å besøke byen. I denne forbindelse er det på innsiden av flytemoloen lagt ut utriggere og å kunne tilby en helårs marina samt at gjestehavna er blitt skjermet.

Flytemoloene består av:

  • 5 elementer av 50 meters lengde, totalt 250 meter. Hvert element er 4,6 meter bred.
  • 3,5 meter høyde (2,9 meter neddykket, 0,6 meter fribord)
  • Hvert element veier 750 tonn, totalt 3750 tonn. I tillegg kommer forankring.
  • I hvert element 200 m2 lagerplass
  • 64 båtplasser fordelt mellom 12, 10, 8 og 6 meter lange utriggere og bommer.

Leverandør av flytemoloene og montasje er Marina Solutions.

Kulturelt innslag ved Kil Musikkforening.

Søk om plass i marinaen, klikk her.[/cs_text][x_gap size=»50px»][cs_text]Se timelaps fra etablering av moloen:[/cs_text][x_video_embed no_container=»true» type=»16:9″]

Timelaps Harstadsjøen marina from Dronepilotene on Vimeo.

[/x_video_embed][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Les flere artikler

Hopp rett ned til innholdet