Nyheter

Nå åpner Larsneset kai i Harstad sentrum

Harstad Havn har siden 2015 jobbet med opprusting av de offentlige kaianleggene. Dette for å bringe havneanleggene opp til en moderne standard og tilrettelegge for havna og brukernes behov i flere tiår fremover.

Det største investeringen så langt er vedtaket havnestyret og kommunestyret gjorde i 2020 om ny kai på Larsneset (Hurtigrutekaia). Kai prosjektet omfatter mudring ned til minus 9,5 meter langs hele kaia, fjerning av et undervannsskjær rett nordøst for kaia og bygging av en helt ny kai som er forlenget til 276 m og en bredde økt med 5 m.

 -Det er gledelig at vi nå kan åpne Harstads nye sentrums kai under arrangementet Havnelangs 3 juni, forteller Anne Britt Bekken, havnedirektør i Harstad Havn.

Larsneset er demisjonert til å kunne ta imot fartøy opp til 300m. Den nye kaien er også bredere en mange andre kaier for å ha god plass alt som vil foregå på kai dekket.

-Assisterende Havnedirektør Lennart Jensen har vært havnas leder av prosjektet han har gjort en formidabel jobb både i planlegging- og byggefasen, sier Bekken

-Denne åpningen har vi ventet lenge på, det har vært en spennende jobb å få være med på, forteller en fornøyd Jensen.

 

Åpningen

Åpningen vil være fra klokken 10-11 med klippingen av snor ved ordfører, fanfare og musikk fra Harstad Mandskor. Alle er velkomne til å delta på åpningen.

-For oss i Harstad Havn er det viktig at vi kan tilrettelegge gode havnefasiliteter både for næringslivet, tilreisende og beboere. At vi nå har en moderne og god kai også i sentrum er viktig for videre utvikling av Harstad sentrum  og Harstad Havn forteller havnedirektør Bekken.

Havnelangs

Åpningen av Larsneset vil bli i forkant av åpningen av Harstad Havnelangs. Havnelangs er en havnefestival som arrangeres for første gang i år. Dagen skal ha søkelys på det maritime miljøet i Harstad og vise hva havet kan by på av arbeidsplasser, helse, miljø, mat og sikkerhet.

-Vi har vært heldig å få mange gode og viktige aktører med på laget denne dagen. Vi har flere aktiviteter som blir å foregå, men også utstillere og foredrag som man besøke, forklarer en av initiativtakerne fra Harstad havn KF Cecilia Henningsen.

Harstad havn KF, Harstad sentrum AS, UiT og Alti har vært sammen om å planlegge denne dagen. Fokus området helse, miljø og sikkerhet ved og på havet er et viktig tema å ha søkelys på.

-Vi er veldig glade for at vi kunne ha åpningen av Larsneset som en del av arrangementet. Kaien kommer til å være viktig i fremtiden for verdiskapning til byen vår, forteller Cecilia Henningsen.

-Det er mye aktivitet denne dagen, Fagmøbler Landsåscup arrangeres og Harstad Havnelangs, så vi håper på mange besøkende havnelangs denne dagen og godt vær, avslutter Cecilia.

Les flere artikler

Hopp rett ned til innholdet