Nyheter

Avtale om drivstoffanlegg på Rødskjær

Harstad havn har undertegnet en avtale om etablering av drivstoffanlegg på Rødskjær med Knapphus Energi Nord AS.

Anlegget vil bli etablert rett etter fellesferien, og er et samarbeid mellom Knapphus Energi Nord og Haukebøe Transport.
– Det blir et anlegg som skal forsyne både kjøretøy og båter, sier prosjektutvikler for Rødskjær, Tore Johansen.

Første avtalen
Drivstoffanlegget er den første nye avtalen som inngås etter at Harstad kommune og Harstad havn kjøpte området. I tillegg holder SP maskin, Østbø, BMC og Selfa Arctic til på området. Det er også inngått en intensjonsavtale med Nordlaks om etablering av smoltanlegg på området.

Muligheter
– Etableringen av drivstoffanlegget viser at vi har fremdriften vi håpet på, og vi er glade for at næringslivet ser de mulighetene vi ser, sier Johansen, På vegne av de eksisterende aktørene på Rødskjær og eierne ønsker han Knapphus Energi Nord og Haukebøe Transport velkommen.

Stor aktivitet
Sverre Haukebøe i Haukebøe Transport er også fornøyd med å kunne etablere et drivstoffanlegg på Rødskjær.
– Når anlegget er på plass, vil det bety at transportbransjen, både på veien og til sjøs får et meget sentralt anlegg. Det er – og vil bli – mye aktivitet i området. Den nasjonale skipsleia går et steinkast unna, og Hålogalandsveien skal bygges ut. I tillegg er det er par mil hver vei til nærmeste bensinstasjon, sier Haukebøe.
– Haukebøe Transport holder til her ute, så dette er vår bakgård, og det er gledelig at vi nå kan etablere anlegget her.

Også private skal kunne fylle drivstoff, men i første omgang er det kun diesel som tilbys privatbilister.

Les flere artikler

Hopp rett ned til innholdet