Nyheter

Åpning Rik. Kaarbøs kai 7. juni

[cs_content][cs_section parallax=»false» separator_top_type=»none» separator_top_height=»50px» separator_top_angle_point=»50″ separator_bottom_type=»none» separator_bottom_height=»50px» separator_bottom_angle_point=»50″ style=»margin: 0px;padding: 45px 0px 0px;»][cs_row inner_container=»false» marginless_columns=»false» style=»margin: 0px auto;padding: 0px;»][cs_column fade=»false» fade_animation=»in» fade_animation_offset=»45px» fade_duration=»750″ type=»1/1″ style=»padding: 0px;»][cs_text]Formell åpning av ny hurtigbåtkai i Harstad ble gjort av varaordfører i Harstad (Maria Serafia Fjellstad), fylkesråd samferdsel og miljø Troms fylkeskommune (Ivar B. Prestbakmo) og havnesjef i Harstad (Ivar F. Hagenlund).

Rik. Kaarbøs kai har en lang tradisjon. Harstad kommune fikk kjøpe kaia i 1913. På 1920-30 tallet ble det bygd betongkai her som er omtrent lik det vi har sett frem til i dag.

Dette prosjektet startet ved at havnestyre, kommunestyre og fylkesting vedtok et kollektivknutepunkt 2007 i Harstad i i følgende elementer:

Felles passasjerterminal i Havnebyggets første etasje som et felles prosjekt mellom havna og fylkeskommunen. Ferdig i 2010.
Bygges ny og permanent hurtigbåtkai med alle fasiliteter og universell utforming med integrert landgang. En forutsetning var at det ble etablert en molo for skjerming mot nordøsten. Ny kai kostnad ca. kr 30 mill. Ny flytemolo kostnad ca.kr 35,5 mill. Begge ferdig 2017.
Felles kollektivknutepunkt i tilknytning til terminal slik at reisende med buss, båt, taxi og personbiler lett kunne skifte mellom transportløsningene. Reguleringsarbeidene startet 2017.
Den nye hurtigbåtkaia har lagt til rette for bunkers, vann, strøm, septik m.m. Det er lagt fjernvarme i kaidekket for å slippe brøyting, strøing, is og andre problemer. Estetisk er det lagt belegningsstein, lysarmaturer og kaifront kles med tre for å bli lik resten av området Harstadsjøen og Havnepromenaden.

Hurtigbåtkaia er et samarbeidsprosjekt mellom Harstad Havn KF og Troms fylkeskommune.

Kulturelt innslag ved Kila Musikkforening og Ola Bremnes.[/cs_text][x_gap size=»50px»][cs_text]Se entreprenørens video fra byggeprosessen:[/cs_text][x_video_embed no_container=»true» type=»16:9″][/x_video_embed][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]

Les flere artikler

Hopp rett ned til innholdet